Ζgur

Ζgur

Ονομάζομαι zgur, είμαι 39 ετών και κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός.

Σαν πέσει το σκοτάδι, όμως, ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική συνέπεια και το ίδιο πάθος που είχα την πρώτη φορά που έπιασα στα χέρια μου κάποιο μολύβι κάπου στα 80s.

Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. 

Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 ολοκλήρωσα την αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε", το οποίο διακρίθηκε στο φεστιβάλ Chaniartoon ως το καλύτερο διαδικτυακό κόμικ του 2020 . 

Τον Μάιο του 2021 πραγματοποιήθηκε και η αυτοέκδοση του δεύτερου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε", ενώ στο υπόλοιπο του 2021 ολοκλρώθηκαν τρεις ακομα αυτοεκδόσεις. Το καλοκαίρι η αυτοέκδοση μιας συλλογής κόμικ ενάντια στην αστυνομική βία με τίτλο "1312", τον Σεπτέμβριο μια συλλογή με τις περιπέτειες του πολυτραγουδισμένου πρωθυπουργού μας με τίτλο "Του Κούλη τα Τριήμερα" και τον Δεκέμβριο έκλεισε μια ακρως παραγωγική χρονιά με την έκδοση του "Alcoholy Nights 2".

Πλέον σκίτσα μου φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική εφημερίδα Τέταρτο της Αχαΐας και έπεται συνέχεια! Στο άμεσο διάστημα θα εκδοθεί το άλμπουμ "Μάθε Τέχνη 3", μια συλλογή με one gag cartoon κόμικ με τίτλο "Μην πυροβολείτε τον κομίστα" καθώς και ένα πολυσέλιδο κόμικ με μια αυτοτελή ιστορία που είχα δημιουργήσει το μακρινό 2001 με τίτλο "Κουρέας de ville - Ο Αντρέας ο Κουρέας". 

site : https://www.zgur.gr

facebook : zgur comics (https://www.facebook.com/zgurzgurzgur)

instagram : @zgur_zgur (https://www.instagram.com/zgur_zgur/?hl=el)

twitter : @zgur_zgur (https://twitter.com/zgur_zgur)