Τζοάννα Πουπάκη

Τζοάννα Πουπάκη

Η Τζοάννα Πουπάκη, ένα πολυταξιδεμένο Κρητικάκι, παιδί των '90s, αυτοπροσδιορίζεται ως δημιουργικό υβρίδιο που ειδικεύεται στη σκιτσογραφία, στο βίντεο και στην περφόρμανς.

Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος) με μεταπτυχιακό Digital Illustration applied to brands, media and video games (EINA, Βαρκελώνη), ζωγράφιζε από μικρή και λατρεύει να κατεβάζει ιδέες, να πειραματίζεται και τις ομαδικές δημιουργίες. Το 2022, εστιάζοντας στις ανθρωποκεντρικές, κοινωνικοπολιτικές της ανησυχίες ξεκίνησε το εγχείρημα σατυρικής σκιτσογραφίας με τίτλο WAITING (@waiting.joanna). Δημιουργώντας σύντομα κόμικς και κινούμενα σχέδια μέσα από την κριτική σκέψη και το χιούμορ, γεννήθηκαν οι αυτοεκδόσεις ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ και WAITING, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΟΥΡΕΣ, και το κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Η ουσία του WAITING : "Γελάμε για να μην κλαίμε και ζωγραφίζουμε για να μην τα κάψουμε όλα." 

Από το 2016, συνδυάζοντας τέχνες και μέσα, έχει συνεργαστεί με διάφορες δημιουργικές υπάρξεις σε έργα εικονογράφησης, σχεδιασμού, βίντεο και χορού. Ανάμεσα σε αυτά είναι το συλλογικό έργο SENSTATION, ένα υβριδικό κόμικ για τον κόσμο των συναισθημάτων, συνδυάζοντας την 9η τέχνη και την αρχιτεκτονική.

instagram 

waiting.joanna

senstation.project

website

joannapoupaki.myportfolio.com