Chrysa Sakel

Chrysa Sakel

H Chrysa Sakel σχεδιάζει κόμικς από 2019 ως μέλος της ομάδας Byzantine Tales.

Το πρώτο της graphic novel ήταν το «Θεοφανώ: Μία Βυζαντινή ιστορία» το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές από διεθνούς φήμης Βυζαντινολόγους, είχε την τιμή να παρουσιαστεί στο φεστιβάλ βυζαντινού βιβλίου του Εδιμβούργου και σελίδες του να εκτεθούν σε έκθεση στο μουσείο Πέραν της Κωνσταντινούπολης.

Τα τελευταία 2 χρόνια εικονογραφεί τη σειρά κόμικς «Βασίλειος Βασιλεύς» που αφορά τα νεότερα χρόνια του Βασίλειου Β' επικεντρώνοντας στην ενδιαφέρουσα ιστορία αυτών τον ετών και στο πως διαχρονικά οι τραυματικές εμπειρίες ενός ανθρώπου αποτελούν ένα φορτίο το οποίο κουβαλά μια ζωή. 

Έχει δημιουργήσει δύο επετειακά ιστορικά graphic novels, το 1821: Η Αρχή της Επανάστασης (3η έκδοση) και το 256 σελίδων «1912-1922 Το Χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής σε Κόμιξ». 

Δημιουργία της αποτελεί επίσης η horror αυτοέκδοση "Οι Σκιές του Πανδοχείου". Το καλλιτεχνικό της portfolio περιλαμβάνει επίσης, καλλιτεχνικές δημιουργίες pop fiction, εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού, και εξώφυλλα βιβλίων.